Vis det fulde website

FinansWatch

Boligportaler er kommet i vagthunds søgelys

Forbrugerombudsmanden har over for en række online boligportaler nu indskærpet reglerne for oplysning af eksempelvis priser og vilkår. Portalerne har nu fået to måneder til at få bragt orden i tingene, inden Forbrugerombudsmanden vil rejse sager mod selskaberne bag.

Online boligportaler er blevet orienteret om regler for abonnementsaftaler af Forbrugerombudsmanden. | Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Flere danske online boligportaler har fået indskærpet, hvilke lovpligtige oplysningskrav der gælder i forbindelse med abonnementsaftaler. Det er Forbrugerombudsmanden, der står bag tiltaget, efter flere henvendelser fra brugere om uigennemsigtige vilkår.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden.

Vagthunden har blandt andet modtaget klager fra forbrugere, der ikke tydeligt er blevet gjort opmærksom på, at der er indgået en abonnementsaftale efter en prøveperiode, ligesom der er eksempler på, at forbrugerne ikke er blevet gjort opmærksom på, at et abonnement først kan opsiges efter en vis periode.

"Boligportaler har, ligesom alle andre virksomheder, pligt til at oplyse forbrugerne klart og forståeligt om et abonnements pris og bindingsvilkår. Med dette tiltag håber vi, at alle boligportaler fremover vil oplyse tydeligt, hvad det koster at søge boliger på portalerne," udtaler forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Boligportalerne har fået to måneder til at få styr på deres markedsføring, fremgår det af pressemeddelelsen. Hvis de fortsat ikke overholder oplysningskravene, vil Forbrugerombudsmanden rejse sager mod de enkelte selskaber bag portalerne. Overtrædelser kan straffes med bøde.

Christina Toftegaard Nielsen tilføjer, at initiativet omkring boligportalers abonnementsvilkår kommer netop nu, da rigtig mange studerende lige nu er i gang med at søge lejeboliger gennem boligportalerne.

Danske Bank ændrer navn, farver og adresse på prestigeprojekt

Statslig boliglånsportal får nye hug for "nedslående" få besøg 

Politikere klar med opfølgning på rapport om manglende konkurrence på realkredit 

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs