Vis det fulde website

FinansWatch

Positive afkast i første halvår trods usikkerhed

2019 har indtil videre været opløftende for investorerne med positive afkast i alle kategorier af investeringsfonde. Det skriver Finans Danmark, som dog også peger på stor usikkerhed i markedet.

Første halvdel af 2019 har været opløftende for investorerne med positive afkast i alle kategorier af investeringsfonde. Det skriver Finans Danmark, der er finanssektorens brancheorganisation, i en pressemeddelelse.

De første seks måneder af året har dog også været præget af stor usikkerhed, og det er derfor oplagt at overveje en større risikospredning i sine investeringer.

"Det er altid rart at se et plus på bundlinjen for sine investeringer, men første halvår 2019 har også vist, at der er stor usikkerhed i markederne," lyder det fra Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering Danmark, som er brancheforeningen for investeringsfonde og kapitalforvaltning.

"De omskiftelige markedsforhold kan være en god anledning til at overveje, om man skal sprede sine investeringer yderligere, både geografisk og hvad angår investeringskategori," siger hun i en meddelelse fra Finans Danmark, som Investering Danmark er en del af.

Det er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina, som har været med til at skabe usikkerhed på de finansielle markeder i 2019.

Da året begyndte, var der generel optimisme omkring en snarlig løsning, men i maj skabte et sammenbrud i forhandlingerne fornyet uro. Siden har nye toner fra verdens centralbanker dog været med til at stabilisere markedet.

Passivt pensionsprodukt slog igen aktive forvaltere

Private investorer købte stort ind af investeringsfonde i årets første måneder 

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs