Vis det fulde website

FinansWatch

Nordeas svenske pensionsselskab i største investeringsomlægning nogensinde

Nordeas pensionsselskab i Sverige har i årets første seks måneder været i gang med en stor omlægning mod mere bæredygtige investeringer.

Foto: Henning Bagger / BAG / Ritzau Scanpix/bag / scanpix

Nordea Liv & Pension Sverige har været gennem sin største omlægning af investeringerne nogensinde. Pensionselskabet har i løbet af første halvår omlagt 22 mia. svenske kroner, svarende til 15,5 mia. danske kr. fra traditionelle investeringer til investeringer med mere lavt CO2-aftryk og med strengere bæredygtighedskriterier.

"Som kapitalejer har vi, ud over at skabe et langsigtet godt afkast for vores pensionssparere, et stort ansvar for at bidrage til overgangen til en klimavenlig og bæredygtig fremtid. Det er derfor meget godt, at vi nu har omlagt for næsten 30 mia. kr. (21,2 mia. danske kr., red.)  i det forløbne år. Dette er en vigtig del af vores klimastrategi sammen med fortsat aktivt ejerskab," udtaler Peter Sandahl, leder for bæredygtighed for Nordea Liv & Pension Sverige i en pressemeddelelse.

Omlægningen på de 22 mia. svenske kr. betyder, at den samlede porteføljes CO2-aftryk er blevet reduceret med 50 pct.

"Vi ser en klar stigning i interessen for bæredygtige investeringer, og kravene fra vores kunder om bæredygtige pensionsprodukter stiger kraftigt. Vi er også overbeviste om, at det er positivt for det langsigtede afkast for vores kunder at integrere bæredygtighed i vores investeringsstrategi," udtaler Johan Nystedt, der er adm. direktør for Nordea Liv & Pension.

Nordea Liv & Pension Sverige forvaltede ved udgangen af 2018 en pensionsformue på 131 mia. svenske kr., svarende til 92,5 mia. danske kr.

Nordea meddelte i 2016, at man ville frasælge sit danske pensionsselskab. Siden har Velliv Foreningen i flere omgange købt aktier i selskabet og ejer i dag 81 pct., mens Nordea ejer resten.

Velliv oplever markant indbetalingsvækst i første kvartal 

Sløjt investeringsår i 2018 mindsker kontantbonus til Vellivs kunder

 

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs