Vis det fulde website

FinansWatch

Danske Bank ser nu prisstigninger på ejerlejligheder i år

Efter at være stagneret i 2018 og 2019 vil priserne på ejerlejligheder stige det kommende år, forudser Danske Bank.

Lejlighedspriserne vil stige i 2020, lyder vurderingen fra Danske Bank. | Foto: Jens Dresling

Boligmarkedet nyder fortsat godt af billig finansiering og bedre privatøkonomi, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at det danske boligmarked kommer på afveje de kommende år.

Sådan lyder vurderingen i den seneste økonomiske prognose, som Danske Bank har offentliggjort fredag morgen.

"Der er i sagens natur større usikkerhed, jo længere ud i fremtiden vi ser, men der er ingen grund til at tro, at boligmarkedet - der fortsat nyder godt af billig finansiering og privatøkonomisk fremgang - bliver slået ud af kurs de kommende år," skriver banken.

Danske Bank forventer, at huspriserne vil stige med omkring 3 pct. på landsplan i 2020, mens banken forudser prisstigninger på 2,25 pct. året efter.

"Når der er udsigt til lidt svagere prisvækst til næste år, skyldes det blandt andet, at der er udsigt til en mere afdæmpet privatøkonomisk fremgang og svagt stigende renter - en stigning, der dog ventes at være meget lille og meget langsom," fremgår det af bankens analyse.

Samtidig skruer Danske Bank forventningerne til udviklingen i priserne på ejerlejligheder op i forbindelse med analysen.

"Efter at være stagneret det meste af 2018 og 2019 er der nu tegn på, at lejlighedspriserne igen er begyndt at stige, og hvor vi tidligere ventede svage prisfald på lejlighederne i de store byer i 2020 som følge af de nye ejendomsvurderinger og skatter, så venter vi nu, at priserne vil stige en smule i år - blandt andet fordi udbuddet af lejligheder til salg også er faldet en smule," skriver banken.

Den fremhæver desuden, at der for nu er kommet mere ro på markedet for ejerlejligheder, efter at boligskattereformen er blevet udskudt til 2024. I takt med at der begynder at komme nye vurderinger af ejerlejligheder i slutningen af i år, kan markedet dog komme til at reagere negativt.

"Effekten vil med al sandsynlighed være isoleret til lejligheder i de dyreste områder," skriver Danske Bank.

Banken forventer ikke, at nye ejendomsvurderinger og boligskattereformen kommer til at få den store påvirkning på huspriserne på landsplan.

Danskernes tro på stigende boligpriser falder – har ikke været lavere siden 2012

Regeringen tror på lidt mindre stigning i huspriserne 

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs