Vis det fulde website

FinansWatch

Fintech-talenter tager til Silicon Valley

Fem danske studerende drager til Berkeley-universitetet i Californien for at videreudvikle ideer til fremtidens fintech-løsninger.

De fem studerende er 24-årige Frederik Baymler Mathisen (tv.), 23-årige Peter Ebert Christensen, 23-årige Julia Schütze, 23-årige Niklas Hansen og 24-årige Anna Færch Hansen, som ikke optræder på billedet. | Foto: Spar Nord Fonden/PR

Fem danske studerende kan se frem til at få skarptslebet deres evner og indsigt i fintech-verdenen, når de drager på studieophold på det amerikanske universitet Berkeley i Californien i slutningen af januar.

Her skal de blandt andet lære om økonomi og innovation for at videreudvikle deres ideer til fremtidige fintech-løsninger.

Bag studieopholdet står Spar Nord Fonden, som sammen Uddannelses- og Forskningsministeriet hvert semester sender fem danske studerende til Californien.

"Vi har brug for de her unge talenter, hvis vi skal være med i den globale front på innovation og entreprenørskab. Derfor skal vi bidrage til udviklingen af deres ideer, som hele finansverdenen vil kunne få gavn af i fremtiden," udtaler direktør Spar Nord Fonden Steffen Nørgaard i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Berkeley ligger i området omkring Silicon Valley, som jo er hjemsted for en række af verdens førende højteknologiske virksomheder, så det giver også fantastiske netværksmuligheder for de unge – og for at sætte Danmark på verdenskortet over for de store tech-virksomheder."

Ideerne, som de danske studerende skal videreudvikle, omhandler bl.a. teknologi, der kan opdage hvidvask i finansverdenen, samt app, der kan hjælpe boligejere med at sælge deres bolig uden brug af ejendomsmægler.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs