Vis det fulde website

FinansWatch

Nordnet lancerer bæredygtighedsdata for børshandlede fonde

"Så vidt jeg ved, er vi de eneste i det nordiske marked med denne funktion, som er i tråd med vores mål om at være ledende i Norden i forhold til at tilbyde et bredt udvalg af bæredygtige investeringer," siger Bjørn Erik Sættem, investeringsøkonom i Nordnet.

Bjørn Erik Sættem | Foto: PR/Nordnet

Nordnet lancerer bæredygtighedsdata for børshandlede fonde (EFT'er), som skal hjælpe platformens kunder med at tage bæredygtige valg.

"Nu kan investorerne vælge børsnoterde fonde baserde på faktorer som miljø, samfundsansvar og selskabsstyring (ESG) samt fravælge uønskede områder eksempelvis atomkraft, gambling og kul," udtaler Bjørn Erik Sættem, investeringsøkonom hos Nordnet, i en pressemedelelse.

"Så vidt jeg ved, er vi de eneste i det nordiske marked med denne funktion, som er i tråd med vores mål om at være ledende i Norden i forhold til at tilbyde et bredt udvalg af bæredygtige investeringer."

Bæredygtighedsdataene, som lanceres, indeholder information om, hvor godt ETF'erne præsterer i forskellige kategorier i relation til bæredygtighed.

• Lav CO2-risiko: Et grønt symbol gives til de ETF'er, som har en lav CO2-udledningsværdi og lav eksponering mod fossile energikilder.

• Screening for uønskede industrier: Her kan investorerne på en forhåndsdefineret liste krydse af, hvilke industrier som skal ekskluderes, for eksempel alkohol, tobak, pesticider, dyreforsøg og kul.

• Bæredygtighedsvurdering: En rating, som måler, hvor godt ETF'erne håndterer risiko i relation til miljø, samfundsansvar og selskabsstyring. Dels er der en absolut rating, dels en rating relativt til andre ETF'er i samme kategori.

Jo lavere værdi, des bedre. En lav værdi viser, at fondene har lille risiko på det aktuelle område. Bæredygtighedsdataene vises ud for næsten 1.000 ETF'er og et stort antal øvrige fonde på Nordnets platform

"Bæredygtighed er en vigtig faktor, når investorerne skal placere deres penge. Vi ser den tendens tydeligt blandt vores kunder, hvor en stigende andel af investorernes penge går til fonde med en høj grad af bæredygtighed. Med dette tiltag kan vi imødekomme bheovet hos investorerne, når det gælder ETF'er, som er en stadigt mere populær opsparingsform," udtaler Bjørn Erik Sættem i meddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.no)

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs