Vis det fulde website

FinansWatch

Sundhedsforsikringer er stort set ikke-eksisterende på offentlige arbejdspladser

Antallet af privatansatte, der har en arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring, er steget igen. Samtidig er stort set ingen offentligt ansatte forsikret gennem arbejdspladsen.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Mens godt 80 procent af privatansatte danskere i dag er omfattet af en sundhedsforsikring, som arbejdsgiveren betaler, er de private sundhedsforsikringer stort set ikkeeksisterende i den offentlige sektor.

Det skriver Politiken på baggrund af nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

”Hvis en offentlig arbejdsgiver begynder at uddele private sundhedsforsikringer til de ansatte, jamen så har man jo nærmest stemplet det offentlige sundhedsvæsen som utilstrækkeligt. Det får du ikke myndigheder og politikere til at gøre frivilligt,” siger sundhedsøkonom og professor Kjeld Møller Pedersen til avisen.

Forsikring og Pensions nye tal viser, at knap 2,2 mio. privatansatte danskere i 2019 havde en privatsundhedsforsikring betalt af sin arbejdsgiver.

Som FinansWatch tidligere har beskrevet, er antallet af private sundhedsforsikringer steget de sidste 15 år, og markedet er tæt på at nå et mæthedspunkt.

Flere sundhedsforsikrere ser dog muligheder i at sælge sundhedsforsikringer direkte til privatpersoner.

"Vi vil i løbet af andet halvår 2020 komme til at gøre mere til enkeltindivider, hvor vi tilbyder nogle sundhedsydelser, der er til priser, som den almindelige dansker kan betale,” sagde daværende direktør for Mølholm Forsikring, der er en del af Gjensidige, Per Østergaard i foråret til FinansWatch.

Også Dansk Sundhedssikring ser et potentiale.

”Jeg tror, at der i de kommende generationer er et meget større potentiale på privatsalg," udtalte Kent Jensen, adm. direktør i Dansk Sundhedssikring, i samme artikel.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs