Vis det fulde website

FinansWatch

Undo-stifter ærgrer sig over forskelsbehandling af kvindelige iværksættere: "Det har vi ikke råd til som samfund"

I et forsøg på at få flere kvinder ind i et mandsdomineret iværksættermiljø, søger Undo-direktør ofte efter potentielle ansættelser fra etablerede virksomheder. Hun frygter, at få investeringer i kvindelige iværksættere vil afholde kvinder fra at starte succesfulde virksomheder.

"Diversitet er vigtigt i alle brancher, men især når man udfordrer det etablerede og vil gøre tingene på en ny måde, er det sidste man har brug for ens tankegange og perspektiver," siger Sophie Bohr Grønbæk. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Blot 2 pct. af den danske venturekapital i 2019 gik til tech-virksomheder med kvindelige stiftere, og derfor frygter flere kvindelige fintech-iværksættere, som det har været fremme, at gå glip af investeringsmuligheder på grund af deres køn.

Sophie Bohr Grønbæk, der er stifter af fintech-virksomheden Undo, har i kraft af sit partnerskab med Tryg været forskånet for at opleve den del investeringsverdenen, som hun mener rummer biases og skæve magtrelationer, hvor diskrimination kan opstå:

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra FinansWatch

Job

Se flere jobs